company logo
Fil.toht. Sam Osmanagich Venäjän Luonnontieteiden Akatemian Ulkomainen Jäsen Antropologian Professori ja Bosnia-Herzegovinan Amerikkalaisen Yliopiston Arkeologisen ja Antropologisen Keskuksen Johtaja www.samosmanagich.com 1. ESIHISTORIA JA IHMISTEN MUINAISET YHTEISÖT Lähes kaikki mitä meille on opetettu muinaisesta historiasta, on väärin: ihmisen alkuperä, sivilisaatiot ja pyramidit. Homo sapiens sapiens ei ole evoluution tulosta ja biologit eivät tule koskaan löytämään “puuttuvaa linkkiä” koska älykäs ihminen syntyi geneettisen muokkauksen seurauksena. Sumerilaiset eivät olleet ensimmäisiä sivistyneitä ihmisiä vaan enemmänkin alku viimeisimmälle ihmiskunnan syklille. Ja lopuksi, alkuperäiset pyramidit, ne suurimmat ja vanhimmat, ovat kehittyneiden rakentajien tekemiä ja he hallitsivat energian, geometrian ja rakentamisen paremmin kuin me tänä päivänä.

Ymmärtääksemme muinaisia monumentteja, meidän tulee tarkastella niitä kolmesta näkökulmasta: fysiikka, energia ja hengellisyys. Tieteelliset välineemme eivät yksinkertaisesti ole riittävän kehittyneitä selittämään vanhimpien pyramidien tarkoitusta. Valtavirtaan lukeutuvat tutkijat, arkeologistit, historioitsijat ja antropologistit ovat joustamattomilla lähestymistavoillaan useimmiten esteenä tieteelliselle kehitykselle.

Fyysisen ja henkisen tieteen välilä oleva kuilu tulee kuroa kiinni jos haluamme saada täyden ymmärryksen menneestä.

Baalbeckin (Libanon) 1200 tonnia painava kivijärkäle tarvitsee selityksen. Kuka pystyi muokkaamaan, liikuttamaan ja asentamaan neljä kertaa painavampia kiviä kuin mihin pystymme 2000-luvulla? Yonagunin megaliittimonumentit (Japani) ovat edellisen ihmiskuntasyklin luomuksia. Nämä Tyynen valtameren pohjassa, 80 metriä merenpinnan allapuolella, olevat kiistämättömät todisteet osoittavat että edistynyt kulttuuri eli alueella yli 12.000 vuotta sitten jonka jälkeen sulavien jäätiköiden aiheuttamat valtavat vesimäärät nostivat meren pintaa 80 metrillä. Machu Picchun (Peru) tutkimus osoittaa meille paikalla vaikuttaneen neljä selvästi erottuvaa sivilisaatiota ja rakennustyyliä, vanhimman olleen edistyksellisin. Kuitenkin kaikki historian kirjamme väittävät Inkojen rakentaneen hiljattain tämänkin kohteen kuninkaallisilleen hiljentymistä varten. Uusimmat ikäajoitukset jotka on tehty vanhimmille ja suurimmille pyramideille Perussa, Meksikossa, Kiinassa ja Egyptissä, vievät meidät ajassa taaksepäin paljon kirjattua historiaa ja tunnettuja hallitsijoita kauemmas. Sama pätee “kiistettyihin” ja “piilossa” oleviin pyramideihin Mauritiuksella, Kanarian saarilla, Tahitilla, Australiassa, Amazonilla, Kreikassa, Etelä-Afrikassa, Kambozassa, Italiassa tai Indonesiassa.

Vanhimmat kiinalaiset ja egyptiläiset pyramidit ovat ensiluokkaisia verrattuna myöhemmin rakennettuihin vaatimattomiin kopioihin. Vanhemmat pyramidit on rakennettu graniitti-, kalkkikivi- ja hiekkakivilohkareista, tuoreemmat taas ovat paljon pienempiä ja rakennettu mutatiilistä. Jokapuolella ympärillämme on merkkejä meitä kehittyneemmistä olennoista. Samaan aikaan valtavirran tutkjat yrittävät sovittaa nämä monumentit omaan aikaikkunaansa vääristäen totuutta.

Kaksisataa pyramidia Cahokiassa (USA) todistavat rakentajiensa astronomian tuntemuksen. He liikuttivat rakennusmateriaalia useiden miljoonien tonnien painosta ja tiesivät maantieteellisen ja magneettisen pohjoisnavan välillä olevan eron. Mayaojen maailma (Väli-Amerikka) on yksi esimerkki maailmankaikkeuden ymmärryksestä. Aurinkokuntamme kiertää linnunrataa ja tämä 26.000 vuotta kestävä kierros (Mayojen “pitkän juoksun kalenteri”) vaikuttaa kaikkeen elävään planeetallamme. Pueblo intiaanien (Etelä-USA) esi-isät, anasazit, eivät tarvinneet aakkosia tai fyysistä kommunikointia tunnistaessaan maailmankaikkeuden syvyyksistä tulevat vaarat.

Niin kauan kuin valtavirran arkeologit pysyvät “laatikossaan”, he eivät koskaan pysty selittämään käytettyjä työkaluja ja tarvittavaa logistiikkaa jotka tarvittiin kivisten päiden rakentamiseen Pääsiäissaarilla, työstettyjä graniittilohkareita Bolivian Akapana pyramidikompleksissa tai Gizan pyramideissa olevia kammioita.

Kivipallot Länsi-Meksikossa, Etelä-Costa Ricassa, Pääsisäissaarilla tai kehdessakymmenessä kohteessa kaukaisessa Bosnia-Herzegovinassa, ovat selviä todisteita siitä että kaukaisessa historiassa hallittiin energiakenttiä ja niitä hyödynnettiin erilaisten muotojen luomisprosesseissa.

Kaiken tämän lisäksi, Bosnian pyramidilaakson löytyminen kertoo meille että emme tunne omaa planeettaamme. Vaikka pystyisimme käymään kuussa, meidän tulee kuitenkin tutkia vielä lisää maaäitiämme. Uudet salaisuudet odottavat paljastumistaan ja muinaisten esi-isiemme tietämyksen avulla pystymme saavuttamaan taas tasapainomme.

2. BOSNIAN PYRAMIDIEN LÖYTYMINEN JA MERKITTÄVYYS Visoko sijaitsee Bosnia-Herzegovinassa, noin 32 km Sarajevosta luoteeseen. Vierailin kyseisessä kaupungissa huhtikuussa 2005 ja huomioni kiinnittyi kahteen säännöllisen muotoiseen mäkeen jotka myöhemmin nimesin Auringon ja Kuun pyramideiksi. Tuhansien vuosien ajan paikalliset ihmiset olivat pitäneet mäkiä luonnon muodostamina koska niitä peitti metrin paksuinen maa-aines ja kasvusto. Kuitenkin nähdessäni niiden kolmikulmaiset sivut, yhtäläiset kallistukset, selvät kulmat ja ilmansuuntien mukaiset suuntaukset, tiesin että ne olivat älykkään rakennustyön tulosta, eivät luonnonvoimien muodostamia mäkiä. Koska olin tutkinut pyramideja vuosikymmeniä, tiesin että Kiinasta, Meksikosta, Belizestä, Guetemalasta ja El Salvadorista löytyneet pyramidit olivat olleet myös irtomaan ja kasvuston peitossa.

Projektiin liittyvät työt aloitettiin 2005 ja maksoin rakennusyhtiöille ja geologeille porausnäytteistä ja geomorfologisesta analyysistä. Lokakuussa 2005 Sarajevossa pidetyssä lehdistötilaisuudessa ilmoitin maailmalle että euroopan ensimmäiset pyramidit olivat löytyneet.

Pian tämän jälkeen perustimme voittoa tavoittelemattoman säätiön nimeltään “Arkeologinen Puisto: Bosnian Auringon Pyramidin Säätiö”. Bosnian pyramiditutkimuksista on tullut maailman suurin monitieteellinen projekti arkeologian alalla. Olemme käyttäneet yli 360.000 työtuntia arkeologisiin kaivauksiin, näytetesteihin ja radiohiiliajoituksiin 2005 ja 2014 välisenä aikana. Olemme tähän mennessä löytäneet Bosnian pyramidilaaksosta viisi pyramidin muotoista rakennelmaa ja olen nimennyt nämä Bosnian pyramidit seuraavasti: Aurinko, Kuu, Lohikäärme, Äiti Maa ja Rakkaus. Laaksosta on löytynyt myös tumuluskompleksi (kumpuhauta) ja valtava maanalainen labyrintti.

Tämän kohteen löytyminen on historiallinen tapaus ja muuttaa aiempaa käsitystämme euroopasta useasta syystä:

1. Nämä ovat ensimmäiset euroopasta löytyneet pyramidit

2. Kohde sisältää maailman suurimman pyramidin – Bosnian Auringon Pyramidin – jonka korkeus on yli 220 metriä ja näin ollen ohittaa selkeästi Kheopsin pyramidin (147 metriä).

3. Bosnian Geodesian Instituutin mukaan Bosnian Auringon Pyramidin suuntaus maantieteellistä pohjoista kohti on tarkkuudeltaan paras virheen ollessa vain 0 astetta, 0 minuuttia ja 12 sekunttia.

4. Bosnian Auringon Pyramidi on kauttaaltaan keinotekoisesti valmistettujen betonilohkareiden peitossa. Bosnian, Italian ja Ranskan tieteellisten materiaalitutkimuslaitosten mukaan tämän betonin ominaisuudet, äärimmäinen lujuus (jopa 133 Mpa) ja alhainen veden imeytyminen (noin 1%), ovat huomattavasti edellä nykyaikaisia betonimeteriaaleja.

5. Sarajevossa (Bosnia-Herzegovina) sijaitseva valtion Agri-pedologian Instituutti arvioi pyramidien päällä olevan maa-aineksen iäksi 12,000-15,000 vuotta. Orgaaninen materiaali, jota löytyi betonilohkareiden päältä metrin syvyydestä maa-aineksen ja saven alta, on ikäajoitettu lokakuussa 2012 Kiovan (Ukraina) radiohiiliajoitus-instituutissa ja vahvistettu lopputulos oli että rakennelma oli paikallaan jo 24,800 +/- 200 vuotta sitten. Ja lopulta 2013 Uudesta-Seelannista kotoisin oleva argeologinen johtajamme Timothy Moon löysi kaksi fossiloitunutta kasvin lehteä ensimmäisen betonilohkarekerroksen alta. Näiden ansiosta saimme selville tarkan rakennusajan joka radiohiiliajoituksen mukaan oli: 29.200 +/- 400 vuotta. Astrofyysikko Fil.toht. Paul LaVioletten mukaan, kalibroinnin ja kalenterivuosimuunnoksen jälkeen, nämä arvot vievät meidät ajassa jopa 34.000 vuoden päähän! Nämä löydöt vahvistavat että Bosnian pyramidit ovat myös kaikkein vanhimmat tunnetut pyramidit planeetallamme.

6. Bosnian pyramidilaakson alapuolella kulkee laaja maanalainen tunneli- ja kammioverkosto joka on pituudeltaan yli kymmenen kilometriä.

7. Maanalaisesta labyrintistä on löydetty yli 8 tonnin painoisia keraamisia veistoksia. Nämä muinaisen maailman veistokset ovat kokonsa puolesta suurimpia koskaan löydettyjä.

Useat Kroatiasta, Italiasta, Serbiasta ja Suomesta tulleet fyysikko- ja insinööriryhmät ovat havainneet ja mitanneet Auringon Pyramidin huipulta nousevan energiasäteen (luonteeltaan elektromagneettinen). Energiasäteen halkaisija on 9 metriä, taajuus 28 kHz ja jännite 3,9 V. Säde on yhtenäinen ja sen jännite kasvaa pyramidin huipulta ylöspäin taivaalle noustessa. Tämä ilmiö on ristiriidassa tunnettujen fysiikan ja teknologian lakien kanssa. Tämä on ensimmäinen todiste planeetallamme käytetystä ei-hertsisestä teknologiasta. Näyttää siltä että pyramidin rakentajat loivat kauan sitten ikuisesti toimivan ”energiakoneen”.

Aurinko Pyramidin huipulta on löydetty myös ultraääntä lähettävä säde joka toimii samalla taajuudella, säännöllisten taajuusblokkien ollessa 9.3333 Hz ja huippujen osuessa 28.3000 KHz:n taajuudelle. Nämä ovat energiakoneen ominaisuuksia, eivät luonnon muodostamien mäkien. Vuoden 2012 lopussa energialähteen fyysisen sijainnin arvioitiin olevan 2.4 kilometriä pyramidin alapuolella ja arvioitu teho yli 10kW.

Vuoden 2010 aikana maanalaisesta labyrintistä löytyi kolme kammiota ja pieni sininen järvi. Energiamittaukset näyttivät negatiivisen ionisaation tasoksi 43,000 joka on 100 kertaa korkeampi kuin keskimääräinen voimakkuus luonnossa. Näin ollen kammioita voidaankin kutsua ”parantaviksi huoneiksi”.

Vuonna 2011 tehdyt laajemmat elektromagneettiset mittaukset osoittivat että tunneleiden haitalliset säteilytasot olivat Hartman-, Curry- ja Schneider –asteikolla tasan nolla. Tunneleissa ei ollut sähkömagneettista säteilyä (voimalinjoista tai muusta teknologiasta) eikä myöskään kosmista taustasäteilyä. Keraamiset veistokset on asemoitu niiden alla kulkevien vesikanavien suuntaisesti jolloin negatiivinen energia muuntuu positiiviseksi. Näiden mittaustulosten perusteella voidaan todeta että tämä maanalainen labyrintti on yksi terveellisimmistä paikoista maailmassa ja ideaalinen paikka kehon nuorentumiseen ja uudistamiseen.

Egyptologit eivät ole kahdensadan vuoden aikana onnistuneet antamaan tyydyttävää vastausta siihen, mikä oli vanhimpien ja suurimpien pyramidien todellinen tarkoitus.

Tutkijamme ovat käyttäneet yhdeksän vuoden ajan poikkitieteellisiä metodeja tutkiessaan tätä kokonaisuutta fyysisestä-, energisestä- ja henkisestä näkökulmasta. Olemme mitanneet ennennäkemättömiä tuloksia jotka vaikuttavat kokonaisvaltaisesti ymmärrykseemme ja pyramiditieteeseen. Käsityksemme historiasta muuttuu jokaisen uuden löydön myötä.

Ehkä korjaamalla käsityksemme alkuperästämme ja historiastamme pystymme myös muuttamaan nykyhetken ja tulevaisuutemme paremmaksi.

Auringon Pyramidi, Visoko, Bosnia-Herzegovina

Bosnian Pyramidilaaksossa on vieraillut 500,000 turistia 2005 ja 2015 välisenä aikana

Vapaaehtoisten kansainvälinen kesäleiri kerää 500 osallistujaa kuudelta mantereelta joka vuosi; Valokuvassa Kuun Pyramidilta paljastettu kivetty kulkuväylä

Maanalaisesta labyrintistä löytynyt 8 tonnia painava keraaminen megaliittiveistos “K-2”

Auringon Pyramidista nouseva energiasäde (taiteilijan havainnekuva)Bosnian Pyramidilaakso


Auringon Pyramidin yllä olevat bioenergiakentät osoittavat että pyramidi on edelleen aktiivinen ja lähettää energiasädettä ionosfääriin. Pyramidin päällä energia kulkee pystysuunnassa kun taas Visokon kaupungin päällä (oikealla) energiakenttä on vaakasuorassa