company logo


ARKEOLOGISEN PUISTON NÄHTÄVYYDET

Ravne Labyrintin edessä sijaitseva infopiste

“Arkeologinen Puisto: Bosnian Auringon Pyramidin Säätiö” toivottaa Sinut tervetulleeksi infopisteelle joka on avoinna 7 päivää viikossa.

Infopiste sijaitsee Ravne Labyrintin sisäänkäynnin läheisyydessä, 2,5km Auringon pyramidilta.

Infopisteeltä voit halutessasi tilata ohjatun kierroksen Ravne Labyrinttiin. Tarjoamme tietoa myös muista kohteista ryhmille ja yksittäisille matkailijoille.

Infopisteen myymälästä löydät matkamuistoja ja juomia. Lähettyviltä löytyy myös aiheeseen liittyvä museonäyttely sekä Ravne2 Labyrintin sisäänkäynti.

Ohjatun kierroksen aikana pysähdytään myös näköalapaikoilla rentoutumaan ja katselemaan maisemia.

Ryhmävierailut tulisi varata etukäteen. Ryhmille on tarjolla organisoituja kierroksia kaikkiin Pyramidi Laakson kohteisiin.

Argeologinen Puisto sisältää useita kohteita: Auringon-, Kuun-, Lohikäärmeen- ja Rakkauden pyramidit sekä Tumuluksen (hautakumpu) ja Äitimaan Temppelin. Auringon- ja Kuun pyramidit (220m ja 190m) ovat kaksi maailman suurinta ja vanhinta pyramidia.

Esihistoriaan sijoittuva Ravne Labyrintti levittäytyy Pyramidi Laakson alla. Tähän mennessä Labyrintin tunneleista on puhdistettu/tuettu 1700m ja tämä osuus soveltuu vierailijoiden kulkemiseen. Ohjatun kierroksen kesto on noin 60-90 minuuttia ja osallistujilla on mahdollisuus tutustua labyrintissä sijaitseviin megaliittiveistoksiin.

Ohjattua opetuksellista opastusta löytyy myös energiasta, magnetismista, parantamisesta ja henkisyydestä kiinnostuneille.

Argeologinen Puisto toivottaa Sinun lämpimästi tervetulleeksi!

AURINGON PYRAMIDI Maailman suurin ja vanhin pyramidi joka on päällystetty suorakaiteen muotoisilla betonilohkareilla. Bosnia-Hertsegovinassa ja Italiassa teetettyjen (2006-2008) analyysien mukaan lohkareet ovat luonnon materiaaleista valmistettua betonia joka on lujuudeltaan ylivertaista tämän päivän betoniin verrattuna. Tutustu pyramidillä suoritettuihin argeologisiin kaivauksiin joilla näet maakerrosten ja kasvuston alta paljastetut synteettiset betonilohkareet.

Pyramidin huipulla sijaitsee keskiaikainen linnoitus joka perusta pohjautuu roomalaisten rakentamalle tähystysasemalle. Tämä puolestaan oli rakennettu vielä vanhemman muinaisen asutuksen raunioille. Paikalla on siis nähtävissä jälkiä useammasta kulttuurista (keskiaika, roomalaiset, illyrialaiset).

Kroatialaiset, italialaiset ja suomalaiset (Heikki Savolainen) fyysikot ja äänialan ammattilaiset havaitsivat (2011) ultraääni-ilmiön joka suuntautuu huipulta ylöspäin.

KUUN PYRAMIDI Kohde on 190 metriä korkea eli suurempi kuin Kheopsin pyramidi (147m). Pyramidi on rakennettu hiekkakivestä valmistetuista lohkareista ja tiilistä ja välikerroksissa on käytetty savea. Rakannusmateriaalit on kerätty lähistöltä. Savi on erinomainen rakennusmateriaali ja sitä on käytetty sidosaineena, vesitiivisteenä ja lämpö/äänieristeenä. Kohteessa käytetty pengerrystekniikka on ainutlaatuinen pyramidien maailmassa.

Hiekkakivien ylempi kerros on liitetty/liimattu alaosaan. Kaivaukselta nro. 20 on löydetty kerrosten välissä olevaa orgaanista materiaalia. Silesian fysiikan ja teknologian instituutin suorittama radiohiiliajoitus varmisti näytteen iäksi 10.350 ekr +/- 50 vuotta. Tämä tieteellinen varmistus Kuun Pyramidin poikkeuksellinen ikä sijoittaa kohteen aikaan ennen muinaisia sumerilaisia, babylonialaisia ja Egyptiä.

Zenican yliopiston materiaalitutkimuslaitos vahvisti (2007) että samalla penkereellä sijaitsevien hiekkakivilaattojen/tiilien kovuus ja huokoisuus vaihtelee. Tämä tarkoittaa että laatat on muokattu hiekkakivestä jota on louhittu useista eri syvyyksistä. Hiekkakivi on ominaisuuksiensa vuoksi nykyäänkin laajasti käytetty rakennusmateriaali. Kuun pyramidin alla on vesikeskittymä joka on yhteydessä maanalaisiin järviin. Samanlainen rakenne löytyy myös Auringon- ja Lohikäärmeen pyramideilta.

Pyramidilaakson nähtavyydet